2021. június 10., csütörtök

sunshine

Annyira jó és annyira természetes, hogy hirtelen ilyen jó idő lett. Ha már többször megemlékeztem a béna időről, akkor ez a jó idő is igazán megérdemel egy bejegyzést. Sokkal jobb a kedvem, könnyebben is mennek a reggeli hasizom gyakorlatok a nyitott erkélyajtó előtt, már lett kedvenc kiülős kávézóm is, szóval sunshine, happiness.

Egyik nap pedig megint felfedeztem egy új kávézót, ő a Massolit. Belépsz, és olyan, mintha egy könyvesboltba érkeznél: a falon végig könyvespolcok, alattuk kis asztaloknál diákok tanulnak, a bejárattal szemben egy pult tele finom és egészséges süteményekkel, kávét is adnak. Aztán a pult mellett elhaladva a hátsó ajtón áthaladva kijutsz egy árnyas kertbe, ahol vintage stílusú asztalok és székek vannak, nagyon hangulatos hely. A kert mellett fügefák adnak árnyékot, valahol beljebb pedig egy szökőkút csörgedez. Tényleg van ilyen idilli hely a bulinegyed közepén?

https://www.facebook.com/MassolitBudapest


A legjobb pedig ebben a jó időben, hogy az erkélyen a kis paradicsomok is meglódultak. Múlt héten szétültettem őket, azóta megerősödtek, a héten már kaptak egy-egy karót, tegnap pedig észrevettem rajtuk kis bimbókat is. Van, hogy csak ülök az erkélyen egy pohár borral (most is), és percekig elmélázom rajtuk. Figyelem, ahogy a szellő lengeti a leveleiket, mozizom, pedig az ég világon semmi nem történik. Mint egy kisgyerek úgy várom, hogy meglássam az első kis bogyókat rajtuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése