Nemrég valahol azt olvastam, hogy ha valaki az idénynek megfelelő zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztja, akkor nem csak hogy pont azokat a tápanyagokat viszi be a szervezetébe amelyekre éppen szüksége van, hanem ezzel a helyi termelőket is támogatja. Szerintem ez egy tök jó dolog, és az a célom, hogy ebben picit tudatosabb legyek. Szeretném ezzel azt is megtanulni, hogy mikor mi érik. Meg persze majd a testem is mondja hogy neki hogy tetszik a dolog:)
Ezt a táblázatot kezdtem el használni, ami tök jól megmutatja, hogy melyik hónapban mi terem. A mai piacozásnak pedig itt az eredménye, úgy látszik ezek a március színei.*
![]() |
A banán és a sajtok persze sosem hiányozhatnak. |
*Frissítés: a sütőtökből azóta isteni sütőtökös rizottó készült. A receptet itt hagyom, hátha valakinek ez lesz a vasárnapi ebédje:)
Mikor otthon laktam még, minden szombat hajnalban korán keltem és mentem anyukámmal a piacra (nosztalgiázós fej...). Megvolt a hangulata a piacozásnak, nem csak bedobáltunk mindent a kosárban, mint szupermarketben. Na és a minőség sem utolsó szempont.
VálaszTörlésNagyon jó dolgokat vettél :) :) :)
Az tudom milyen, én apummal mentem mindig:)) (nosztalgiázós fej innen is..)
TörlésHasznos ez a táblázat, 1 hónap alatt ennek a bejegyzésednek hatására befészkelt az idény termékek fogyasztásának szemlélete a fejembe és most kezd beérni. Köszönöm
VálaszTörlés