2021. április 14., szerda

egy, megérett a...

...az eper. Ő az idei első szüret az ablakból, amit már nagyon vártunk, és ugyanazzal a lendülettel landolt is a reggeli müzlimben. Nem az elfogultság miatt, de nagyon finom volt, szóval várom a többiek beérését is.


Nálam a reggeli müzli a nap legjobb étkezése, mert finom és mert tudom, hogy egészséges. Legalább a reggelijeimért nem érzek lelkifurdalást (kivéve persze, ha hirtelen felindulásból leugrunk croissanért). A konyha egyik polca pedig roskadásig tele van a müzli hozzávalóival. Szokott kerülni bele fagyasztott erdei gyümölcs (áldott legyen az, aki ezt kitalálta), amit reggeli előtt fél órával kiöntök a tálba, hogy legyen ideje felolvadni. Sosem hiányozhat a granola, kerül rá natúr magkeverék, lenmag, dió (ez mostanában elég drága sajnos), meg felturbózom kis kendermaggal, kakaóbabbal és mandulavajjal, megy rá kollagénpor, és szeletelek rá körtét, almát vagy banánt, ami éppen van. Ma ugye a friss eper került rá.


Most az ideális kókuszjoghurtot próbálom megtalálni, de vagy irreálisan drága, vagy ha találok valami jót, az hol van, hol nincs az üzletben, nem igazán lehet vele tervezni. Hétvégén vettem probiotikumokat és kókusztejet, megpróbálkozom a házi kókuszjoghurttal, de ha az is elhasal, akkor szerintem feladom. Legutóbb a DM-ben felfedeztem ezt a zabjoghurtot, ami árban is sokkal kedvezőbb, és ízre is nagyon bejön, úgyhogy talán ő lesz a befutó.


Amellett hogy irtó finom, még az a szuper ezekben a felturbózott reggelikben, hogy biztosan nem leszek éhes hosszú órákig.

2 megjegyzés: