2020. szeptember 23., szerda

mozgásban

Az utóbbi időben offoltam picit a bloggolást, mert még mindig költözésben vagyunk (azaz én költözöm át Kareszhoz), és a laptopom hol itt van, hol ott, úgyhogy alig kapcsoltam be. Igazából most is épp két nagy IKEÁ-s zsák bepakolása között ültem le a kanapéra szusszanni egyet, aztán este jön értem Karesz, és visszük át hozzá a mai adagot. Mondjuk az rejtély, hogy abba a pici lakásba hogyan fért be már így is ennyi cuccom.

Hétvégén az egyetemi baráti társaságommal Őrségben voltunk kirándulni. Minden évben szervezünk egy ilyen túrát, ahol pár napot együtt töltünk és bejárjuk az ország egyik régióját. Ennek a mostaninak különösen nagyon örültem, mert az Őrség a kedvenc hazai tájam, egyszerűen varázslatosak a dombok között megbúvó pici falvak. Az időjárással is szerencsénk volt, csodás napsütés és tökéletes túrázós időnk volt végig. Alig vártam azt is, hogy újra bevásárolhassak tökmagolajból és tökmagkrémből, és egyek sok rétest. Meg tök jó érzés, hogy már van kedvenc rétesezőm és tökmagolajosom is. Szeretem ezt a bandát is. Alig találkozunk, mégis olyan, mintha csak tegnap váltunk volna el. Volt sok nevetés, sztorizgatás, na meg csomó nosztalgia.

Hazaérve egy patyolat lakás fogadott, minden a helyén, a hűtő tele, a függönyök kimosva, Karesz ugyanis egész hétvégén takarított. És akkor kicsit már olyan volt, mintha haza értem volna. Az egyetlen projekt, amivel még foglalkoznunk kell az a homeoffice sarkom kialakítása, és szerintem én már jól leszek az új otthonomban:)

Közben néhány kép a hétvégéről:






4 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek a képek, nagyon jó hangulata van az egész posztnak. :)
    Van egy jó tökmagkrém receptem, ha érdekel - és kifogynál a készletekből. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naná, hogy érdekel, főleg, mert tökmagkrémet végül pont nem találtam. Nagyon köszi!!

      Törlés
  2. Hát jó! :)
    Hozzávalók:
    1 csicserikonzerv
    1 gerezd fokhagyma
    1 marék pirított tökmag (ha nincs más, a Mogyinak van hántolt, sózott, bárhol elérhető tökmagja :)
    Néhány levél friss bazsalikom
    Pár csepp citromlé
    Só - ízlés szerint
    Pici víz/tej, olvasztott vaj (esetleg, ha van otthon, tölmagolaj! ;)) a könyebb turmixolhatóságért

    A leöblített csicserikonzervet a többi hozzávalókkal tedd a botmixered edényébe, alaposan turmixold meg, és voila, készen is van. Ha sűrűbb krémet szeretnél, kevesebb vajat/tejet/olajat tegyél bele. Nehezebb megturmixolni, de a végén isteni krémet kapsz. Mi étteremben találkoztunk ezzel először - magamtól sosem adnám össze a a bazsalikomot a tökmaggal, aztán mégis. Remélem ízleni fog neked is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, nagyon-nagyon köszönöm! megírom ha kipróbáltam:))

      Törlés