2021. november 8., hétfő

hosszú hétvége

Kicsit izgultam, mikor Marcsi kitalálta, hogy töltsünk együtt egy hétvégén négyen csajok, plusz mindenki hozza a párját és a gyerekeit. Így nyolc felnőttre és három gyerekre jött ki a matek. Ismerem régóta a srácokat, és babáztam is már a gyerkőcökkel, de ilyen még nem volt, hogy három napig non-stop együtt. Szállást sem volt könnyű találni ebben a formációban, hogy legyen legalább négy szoba, de Marcsi az internet bugyraiból valahogy elővarázsolt egy csoda szállást a második kedvenc helyemen, a Káli-medencében. (Az első az Őrség, harmadik a Tisza-tó, tovább nem rangsoroltam.) 

Szombat délben befutott a banda a Miakő étteremhez, először Angiék, majd Ivették és végül Marcsiék, és kezdtük egy nagy, közös ebéddel. Ezután beugrottunk feltankolni helyi borokból, majd indultunk átvenni a szállást. A korai naplementében karavánban döcögtünk fel a narancsba borult dűlők földútjain, szőlőtőkék és présházak között. A szállásunk az egyik lanka végében állt, előttünk a Káli-medence, majd mögötte a Balaton. Percekig csak álltunk tátott szájjal és szívtuk be a tájat, amit csak a tulaj szakított meg, mikor átadta a házikót. Aznap este már csak egy gyors vacsira volt energiánk, majd akiben még maradt szufla a gyerekaltatás után, az a nappaliban egy káli rizlinggel vezetett le. A hétvége erről szólt: kirándulás, borozás a teraszon, közös főzés, és ennél több nem is kellett. 

Ha valaki minket kérdezne Karesszal, hogy milyen volt ez a három nap, szerintem legfeljebb olyan kivetnivalót találnánk, hogy a kanapé kissé kemény volt. Míg a többiek a bébiket tették tisztába, altatták, etették vagy öltöztették őket, addig mi bármikor el tudtunk vonulni a kis szobánkba, szaunáztunk, vagy tettünk egy kört a környéken és lerobogtunk a közeli faluba. Izgultam, hogy Karesz is jól érezze magát, de nem kellett volna, hiszen a barátnőim mind nagyon nyitottak és kedvesek, és Karesz is szuper segítőkész volt. (Már én éreztem kellemetlenül magam, hogy ő sokkal tevékenyebb nálam.) Az idő is csodás volt, és a Káli-medence is megőrizte a második helyét.







4 megjegyzés:

  1. Gyönyörű képek, szuper lehetett! Egyszerűen lenyűgöző az a vidék! 💛💙✨

    VálaszTörlés
  2. Szuper helyen voltatok, nagyon jók a fotók! Örülök, hogy jól érezted magad :)

    VálaszTörlés
  3. Iszonyú hangulatos ez a poszt! Bár mi most jöttünk haza, de a posztod után kedvem lenne újra útra kelni.

    VálaszTörlés